Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

Betaglucaan: een natuurlijke stimulator van het immuunsysteem

08 januari 2015

Bij kinderen vermoedt men ook een verband tussen een ontregelde immuunfunctie door onze Westerse ‘beschaafde’ levensstijl en voeding enerzijds en allergieën of overgevoelige luchtwegen anderzijds.


Betaglucaan: Een veilige natuurlijke immuniteitsverhoger

Betaglucanen 1,3/1,6 kunnen ons immuunsysteem een boost geven en meer alert maken. Het is een stof die voorkomt in paddenstoelen (oesterzwam, shiitake,…) , gisten (bakkersgist) die kan binden aan bepaalde cellen, nl. de macrofagen, in ons lichaam. Hierdoor worden mechanismen geactiveerd waardoor ”indringers” (ziekteverwekkende bacteriën, virussen of schimmels) sneller worden herkend en vernietigd. Deze werking werd aangetoond in meer dan 3000 wetenschappelijke studies.

Voor wie kan het gebruik van  Betaglucan nuttig zijn ?

  • Kinderen en volwassenen die regelmatig infecties (verkoudheid, keelontsteking,..)  oplopen.
  • Mensen met terugkerende koortsblaasjes.
  • Klierkoorts.
  • Kankerpatienten in behandeling met chemotherapie die de aanmaak van de witte bloedcellen onderdrukt.
  • Sporters.

Hoe Betaglucan gebruiken ?

De aanbevolen dagdosis kan ingenomen worden onder de vorm van siroop voor kinderen of tabletten voor volwassenen. Bijzondere aandacht is vereist voor de kwaliteit van het product, enkel zuiver betaglucaan 1.3/1.6  kan herkend worden door de macrofagen in ons lichaam.

Betaglucaan wordt best ’s morgens nuchter of voor het slapengaan ingenomen. Voor een langdurig effect wordt een kuur van 3 tot 6 maand aanbevolen.

Ook bij een eenmalige toediening is er binnen de 6 uur reeds een effect op de activiteit van de macrofagen meetbaar. Daarom kan het ook acuut gebruikt worden bij de eerste symptomen van een verkoudheid, keelpijn, grieperig gevoel … of  als ondersteuning van een antibiotica behandeling.

Beta-glucaan 1.3/1.6  is verkrijgbaar in de apotheek.

Bron : mijnapothekersadvies.eu, AFT 10/2014.