Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

BELANGRIJKE SIGNALEN VAN MAGNESIUMTEKORT

07 november 2019


Magnesium is een mineraal dat allerlei belangrijke functies vervult in het menselijk lichaam. Zo speelt het een rol in het energiemetabolisme en de spierfunctie en dus ook in het goed functioneren van het hart.

We hebben dagelijks minstens 300 à 450mg magnesium nodig. Magnesium bevindt zich in onze voeding (noten, vis en schaaldieren, bananen, donkere bladgroenten, …), maar toch hebben we hiervan vaak een tekort. Hieronder vind je de belangrijkste signalen van een magnesiumtekort:
 

1) SPIERKRAMPEN

Overdag en ’s nachts komen vaak voor en zijn zeer pijnlijk, vooral als je er ’s nachts wakker van wordt. Met magnesiumsupplementen pak je de krampen aan. Deze zijn vaak ook nuttig in geval van intensieve sportbeoefening en gebruik van bepaalde geneesmiddelen (sommige geneesmiddelen voor hart en maag) die spierkrampen veroorzaken. Ook zwangere vrouwen hebben heel vaak een tekort aan magnesium en hebben hierdoor last van spierkrampen tijdens de nacht.

 

2) STRESS, ANGST, SLAAPPROBLEMEN

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van stress doordat het stressreceptoren blokkeert die ons depressief of angstig kunnen maken. Volgens onderzoek slapen mensen die een magnesiumsupplement slikken veel beter en met minder onderbrekingen. Bovendien zou het een positieve invloed hebben op de bloeddruk en de hartslag.

 

3) UITGEPUT, GEEN ENERGIE

Magnesium is een bron van energie omdat het een positieve invloed uitoefent op het energiemetabolisme. Hierdoor verdwijnt je vermoeidheid en word je terug fit.