Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

GEMBER - Misselijkheid? Gember kan u helpen

04 februari 2019

Gember, bondgenoot van een goede spijsvertering

De wortel van gember, Zingiber officinale Roscoe, wordt al meer dan 3900 jaar gebruikt in de traditionele geneeskunde als anti-emeticum (tegen braken). De wortel wordt traditioneel vers of in de vorm van gedroogd poeder gebruikt. De belangrijkste actieve bestanddelen in gemberwortel zijn de gingerolen.

Vandaag wordt gember nog steeds gebruikt om misselijkheid te verlichten bij te veel eten, een ongewoon dieet of stress. Gember is ook aangeraden bij drukke verplaatsingen (reisziekten) of zwangerschapsgerelateerde spijsverteringsongemakken.

Bewezen doeltreffendheid

Vandaag is de antimisselijkheidsactiviteit van gember erkend door de medische wereld. Uit talrijke studies blijkt dat gember de afscheiding van gal en de activiteit van verschillende spijsverteringsenzymen stimuleert, zodat het voedsel sneller verteert. Deze studies concludeerden dat gember doeltreffend is om reisziekte te voorkomen en spijsverteringsstoornissen te behandelen.


Gember, ook voor zwangere vrouwen

In 1999 erkende de Wereldgezondheidsorganisatie het nut van gemberwortel tegen zwangerschapsmisselijkheid en -braken. Gember heeft geen bijwerkingen en kan dus worden ingenomen tegen zwangerschapsmisselijkheid vanaf de 1ste maand van de zwangerschap.

Gember, jawel… maar in welke vorm?

Als u van de weldadige invloed van gember wilt genieten, aarzel dan niet om de specerij in uw gerechten te verwerken. Als u echter een efficiënte werking beoogt, tegen misselijkheid of reisziekte, denk dan aan de tabletten die verkocht worden in de apotheek. Het is belangrijk dat u enkel tabletten neemt die geformuleerd zijn met gestandaardiseerde extracten, een waarborg voor kwaliteit en doeltreffendheid.