Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

K van koorts

04 februari 2019

Waarom deze symptomen?

Koorts wijst erop dat ons lichaam tegen een infectie aan het vechten is. De normale rectale temperatuur van de mens schommelt tussen 36,5 en 37,5°C. Zij varieert naargelang de persoon en het moment waarop de temperatuur wordt genomen (ochtend of avond). De temperatuur in de mond of onder de oksels schommelt tussen 36 en 37°C. Een hogere temperatuur wijst op koorts. Bij zuigelingen en jonge kinderen wordt een rectale temperatuurneming aanbevolen.

Hoe moet de temperatuur worden genomen ?

Gebruik hiervoor liefst een digitale thermometer: Die geeft een veel sneller en nauwkeuriger resultaat dan een kwikthermometer. De temperatuur wordt automatisch getoond en een geluidssignaal wijst erop dat de meting is afgelopen. Na gebruik dient u de punt van de thermometer met ontsmettingsalcohol schoon te maken en te ontsmetten.

En wat als u koorts heeft ?

Kleed u niet te warm en ga u in bed niet al te dik onderstoppen. Drink voldoende water. Houd de temperatuur in de kamer tussen 18 °C en 20 °C. Rust en vermijd inspanningen. Als de temperatuur boven 38,5°C stijgt, dient u een griepwerend medicijn te nemen (Paracetamol, ibuprofen). Neem een lauw bad (watertemperatuur 2 °C lager dan lichaamstemperatuur). Als de temperatuur tot meer dan 39°C stijgt